Kinder- en jeugdtherapie

Heb je het gevoel dat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit en lukt het niet om daar samen uit te komen? Dan kan kinder- of jeugdtherapie helpen. Door vanuit verschillende invalshoeken naar je kind en de hulpvraag te kijken pakken we het probleem actief aan. En dat altijd in het tempo van het kind!

Integratieve Kindertherapie en Jeugdtherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie voor kinderen van 6 jaar t/m 21 jaar. De therapieduur bestaat uit meestal uit 5 tot 15 sessies. Jouw kind bepaalt het tempo en dus ook de duur van de therapie. Bij deze therapie staat je kind met zijn of haar probleem centraal. Vanuit verschillende invalshoeken kijk ik naar je kind en de hulpvraag. Hoe is de balans tussen draaglast en draagkracht? En welke rol speelt het gezinssysteem en schoolsysteem in de hulpvraag? Ook kijk ik of er sprake is van onverwerkte gebeurtenissen.

Ik maak gebruik van diverse therapievormen, zoals speltherapie, systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie, creatieve therapie, tekentherapie en oplossingsgerichte therapie. Op deze manier kan ik aansluiten bij de communicatiemogelijkheden en de belevingswereld van het kind. Vaak komt hierdoor al een veranderingsproces op gang.

Vraag een gratis informatief gesprek aan.

Maak nu een afspraak

Mijn werkdagen zijn van dinsdag t/m donderdag en woensdagavond.

Bel: 06-28 14 75 77 of mail:

Aangesloten bij:

Aangesloten bij RBCZ

Copyright © 2021 - Webdesign: StandOut Reclame