ADHD/ADD

"Elk gedrag heeft een positieve bedoeling voor de persoon of het systeem." 

Stel je kind is druk, impulsief of heeft problemen met de concentratie. Waar zou dit gedrag vandaan komen? Zou het ergens mee te maken hebben? Zijn er misschien problemen in het gezin? Is er ziekte of een scheiding? Is er iets op school wat niet goed gaat? Maar het kan ook iets zijn als de komst van Sinterklaas.

Een kind met ADHD kan de rust in huis en in de klas behoorlijk verstoren. Vaak is het moeilijk om de aandacht erbij te houden, moeilijk om te concentreren en moeilijk om orderlijk te werken en stil te zitten. Een kind met ADD kan zich moeilijk concentreren en doorwerken. Je kind is dan misschien niet hyper maar kan wel onrustig zijn. Het kind vergeet dingen die het moet doen, je moet wel 10 keer iets zeggen voordat hij of zij luistert. Misschien denk je weleens dat je kind niet goed luistert of lui is.

Het lijkt alsof je kind niets goed kan doen, maar de positieve intentie van het ongewenste gedrag zou kunnen zijn dat het kind iets duidelijk wil maken. Iets wat niet goed loopt in het leven van het kind, bijvoorbeeld thuis, op school of bij de sport.

Focussen op wat goed gaat

Tijdens de therapie proberen we eerst helder te krijgen wat het kind wil zeggen met zijn of haar gedrag. Daarna kijken we hoe we het ongewenste gedrag om kunnen zetten naar gewenst gedrag. Dit doe ik onder andere met (thema-)spel, tekenen en lichaamswerk. Door de kwaliteiten van het kind in kaart te brengen komen we erachter waar het kind goed in is. We focussen zo op wat wél goed gaat. Vaak is dat veel meer dan dat het kind zelf denkt. Die kwaliteiten gaan we gebruiken om het ongewenste gedrag te verminderen.

Lezen over ADHD?

Wil je lezen over ADHD? Lees dan het boek van Cathelijne Wildervanck. Zij geeft vernieuwende inzichten in haar boek: ADHD. Hoe haal je het uit je hoofd.

NB: ik ben niet bevoegd om te testen of uw kind AD(H)D heeft.

Vraag een gratis informatief gesprek aan.

Maak nu een afspraak

Mijn werkdagen zijn van dinsdag t/m donderdag en woensdagavond.

Bel: 06-28 14 75 77 of mail:

Aangesloten bij:

Aangesloten bij RBCZ

Copyright © 2021 - Webdesign: StandOut Reclame