Buik-, hoofdpijn en heimwee

Buikpijn en hoofdpijn zonder medische reden noemen we ook wel psychosomatische klachten: lichamelijke klachten met een psychische oorzaak. Ook het nare heimwee-gevoel valt hieronder.

Het is erg vervelend als je kind regelmatig klaagt over buikpijn en/of hoofdpijn. Het kan zijn dat je kind ergens mee zit waar het zelf niet uitkomt. Misschien is er iets op school wat niet lekker loopt. Misschien gebeurt er iets in vriendschappen. Maar soms is er ook gewoon geen aanwijsbare reden.

Buik- en hoofdpijn is er niet voor niets; het zijn signalen. Als er medisch gezien niets aan de hand is ga ik ervan dat je kind ergens mee rondloopt waar het zelf niet uitkomt.

Heimwee

Heimwee is een vreselijk naar en pijnlijk gevoel. Geen kind wil heimwee, want leuke activiteiten zoals logeren en schoolkamp vallen hierdoor vaak uit. Heimwee kan hierdoor echt een grote invloed hebben op het dagelijkse leven.

Maar waarom heeft een kind heimwee? Heeft het kind een nare ervaring gehad met logeren? Is er thuis een broertje of zusje dat plotseling naar het ziekenhuis moest waardoor jullie als ouders even niet beschikbaar konden zijn? Mijn ervaring is dat de meer sensitieve kinderen vaker last hebben van heimwee.

Wat een overwinning voor het kind als hij of zij weer lekker uit logeren kan gaan!

Vraag een gratis informatief gesprek aan.

Maak nu een afspraak

Mijn werkdagen zijn van dinsdag t/m donderdag en woensdagavond.

Bel: 06-28 14 75 77 of mail:

Aangesloten bij:

Aangesloten bij RBCZ

Copyright © 2021 - Webdesign: StandOut Reclame