Pesten

Word je kind gepest? Dat is vreselijk! Hier mogen we dan ook zeker niet te licht over denken. Misschien heb je zelf wel een kind dat pest? Ook dat is heel vervelend. Een kind pest nooit zomaar, meestal is er meer aan de hand.

Plagen of pesten?

Eerst onderzoeken we samen: gaat het over pesten of plagen? Dan kun je nog verschil maken tussen leuk of niet leuk plagen. Bij plagen gaat het meer om flauwe grapjes die vaak niet structureel voorkomen. Pesten gaat echt een stap verder. Het kind wordt structureel getreiterd. Met woorden of soms zelfs ook fysiek.

Als kinderen leren dat er onderscheid gemaakt kan worden tussen plagen en pesten vindt er vaak al een verandering plaats. Als je geplaagd of gepest wordt kun je hier vaak zelf iets aan doen. Hoe en wat? Dat gaan we tijdens de therapie samen oefenen.

Mijn kind pest

Help mijn kind pest! Bedenk jezelf dat een kind niet zomaar pest. Vaak is er meer aan de hand. Misschien is je kind wel enorm onzeker of wordt het zelf gepest. Tijdens de therapie praten we hierover en we leren hem of haar dat er andere manieren zijn om met problemen om te gaan.

School

Soms moet school betrokken worden in dit proces. Dit gaat altijd in overleg met de ouders en het kind.

Vraag een gratis informatief gesprek aan.

Maak nu een afspraak

Mijn werkdagen zijn van dinsdag t/m donderdag en woensdagavond.

Bel: 06-28 14 75 77 of mail:

Aangesloten bij:

Aangesloten bij RBCZ

Copyright © 2021 - Webdesign: StandOut Reclame